Törst, Fruset blod, Skuggkyst, Löftet och Andens kraft

är alla böcker i serien Vampire Academy.
Jag recenserar bara Törst (del 1) för att det känns mest lämpligt.
Törst handlar om Rose och Liss. Rose är en dhampir, en blanding mellan moroi och dhampir och Lissa är en moroi, alltså en vanlig vampyr. Dhampirer fungerar som beskyddare för morois, dom beskyddar dom mot strigoi, onda vampyrer som helst dricker moroiblod. En dag bestämmer sig Rose och Lissa för att rymma från vampyrskolan där dm går, (de hade en specifik anledning, som framgår senare i boken). Andra beskyddare hittar dom tillslut efter ca ett halvår, och tar med dom till skolan igen. Där Rose nu kommer ha fullt upp med att fullfölja sin beskyddarutbildning. Samtidigt hamnar Rose och Lissa i alla möjliga faror och upptäcker saker de aldrig hade anat.
Saker som kanske inte framgår i min recension:
Rose är inte en beskyddare, än. Hon måste gå en flera år lång utbildning och därefter bestämmer andra vampyer (morois) vem hon ska beskydda resten av sitt liv. Vilket betyder att det inte är säkert att hon får beskydda Lissa. Eftersom Lissa desutom är den sista av sin ätt måste Rose ha väldigt höga betyg för att vara värdig.
Dhmpirer är: En blandning mellan dhampirer och morois, man tycker ju att dom borde bli mer morois efter hand, men så är inte fallet.
Morois är: Vanliga vampyrer med huggtänder och allt det där.
Strigois är: Antingen en moroi som har dödat en människa/dhampir eller moroi eller så har man blivit förvanlad av en strigoi.
Törst är jättebra för den är annorlunda, spännande, lite rolig och romantisk
Ett + och ett - med boken:
+ Det uppstår omöjlig kärlek vilket gör den mer rolig att läsa.
- Personen som Rose blir förälskad i inte "ger efter" haha, det blir ju i och för sig roligare att läsa då men men.
Betyg: 100000000 av 5
Oj den här recensionen var lång :O
// Kimmie

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback